menu close menu

PAȘTI 2020

Dragi credincioși,Datorită condițiilor impuse de autorități, biserica noastră din Leeds va rămâne închisă pentru credincioși în noaptea de ÎNVIERE (18-19 aprilie 2020). Din pacate, în această perioadă nu veti putea participa la sfintele slujbe care se fac în biserică. Cu toate acestea, ‘fluxul liturgic’ curge, chiar dacă nu are martori. Așadar, slujbele nu vor înceta să se facă și la toate Liturghiile veți fi pomeniți. În tot acest timp, vă rog sa fiți cu gândul și rugăciunea alături de mine chiar dacă sunteți la casele dumneavoastră. Câtă durere, neputință, tristețe și chiar mânie – nimeni nu poate înțelege ce se consumă în altarul unei biserici goale. Nu, nu este pedeapsa lui Dumnezeu, ci proba loialității noastre, a slujitorilor Lui și, de la distanță, fiecare în casa lui, a enoriașilor.
Pentru noaptea de Paști vă recomand să urmăriți slujba Învierii transmisă în direct de la Catedrala Patriarhală din București la ora 22:00 (https://www.trinitas.tv/live/) sau de la Catedrala Mitropolitană din Paris la ora 23:00, pe canalul YouTube al Mitropoliei noastre (https://m.youtube.com/user/ApostoliaTV). 
Începând cu ora 24:00 vom încerca să transmitem slujba Învierii și pe pagina de Facebook a parohiei noastre. În acest timp putem aprinde acasă o lumânare și cânta: „Hristos a înviat din morţi/ Cu moartea pre moarte călcând/ Şi celor din mormânturi/ Viaţă dăruindu-le!”.
Iubiți frați creștini, lumina lui Hristos este veșnică, nu ocazională, și chiar dacă anul acesta apropierea de Mântuitor va fi amputată de comuniunea fizică și de împărtășania din noaptea Învierii, comuniunea noastră cu El și între noi, în Biserica Sa este neștirbită. Ne vom revedea cu toții și în biserici, când se va potoli molima aceasta.Măsurile excepţionale luate de autorităţi au că scop să protejeze propria noastră sănătate şi sănătatea celor din jurul nostru. Viaţa şi sănătatea sunt daruri de la Dumnezeu, iar noi avem datoria de a le apăra și cultiva cu responsabilitate permanentă.

Hristos în mijlocul nostru!

Pr Ciprian Nedelcu

17 aprilie 2020 | Noutăți | 0

Comments are closed.