menu close menu

Fundatia

fundatia

Actualii administratori ai fundației parohiei sunt:

Pr. Dr. Ciprian Petru Nedelcu

* Emanuel Păduraru

* Diana Bagrin

* Mihai Costandache

La data de 15 februarie 2011, fundația noastră „Saint Makarios The Great Ecclesiastical Trust” a fost înregistrată în Registrul Fundațiilor („Register of Charities”) sub numărul 1140421. După alte trei luni, la 1 iunie 2011, HM Revenue & Customs ne-a recunoscut statutul de fundație pe considerente fiscale astfel încât fundația noastră poate utiliza facilitățile de ordin fiscal pe care acest statut le face posibile (de exemplu Gift Aid).

Pentru înființarea Fundației parohiei a fost nevoie ca un număr mic de membri ai comunității să accepte, în mod voluntar, angajarea responsabilităților care incumba din statutul de administratori ai fundației. Membrii fondatori au fost: Pr Constantin Popescu, Anca Andreopoulos, Dana Ghiorghiu, Bogdan Prunaiche și Annemarie Visoianu-Kanatas.

Obiectivul principal al fundației a fost achiziționarea unui lăcaș de cult, iar pentru atingerea acestui obiectiv prioritar al comunității, fundația a fost entitatea juridică prin intermediul căreia s-a putut realiza achiziția proprietății din Farnley.

Dincolo de participarea sa la dimensiunea strict juridică a achiziției, fundația se constituie și în instrumentul de strângere a fondurilor care să facă posibilă după cumpărarea proprietații, administrarea acesteia: plata utilităților, a asigurării, lucrările de întreținere, modernizare sau amenajare. Pentru acest scop, am deschis un cont la banca Barclays (Sort code: 20-48-42  Cont: 50302546) în care pot fi donate orice sume de bani în vederea finanțării proiectelor nostre.

O mentiune speciala pentru cei care doresc sa spijine financiar realizarea proiectelor nostre și care obțin venituri impozabile în Marea Britanie. Prin recunoașterea statutului nostru de fundație, HM Revenue & Customs ne oferă posibilitatea suplimentării cu 25% a sumelor donate de catre persoanele mentionate mai sus, fără niciun cost suplimentar pentru donatori. Pentru a intelege acest mecanism fiscal numit Gift Aid și pentru a afla cum puteți deveni un donator Gift Aid, vă rugăm să accesați link-ul: Gift Aid – Instructiuni. Declaratia Gift Aid este disponibila la: Gift Aid – Declaratie.