Iubiți credincioși,

Din mila și harul lui Dumnezeu anul acesta se împlinesc zece ani (12 decembrie 2004 — 12 decembrie 2014) de la prima Liturghie inaugurală a misiunii ortodoxe românești din această parte de nord a Regatului Unit.

Toți acești ani de frumoasă și trudnică împreună-lucrare dintre cler și popor ne îndreptățesc să vedem, cu prisosință, roadele slujirii: biserică proprie, comunitate închegată și multe altele de care numai Dumnezeu și cei care au trudit le știu.

Astfel, toate aceste împliniri, prilejuite de micul nostru „jubileu” —10 ani de slujire spirituală şi liturgică neîntreruptă —, vrem să le marcăm împreună, episcop, preoți și credincioși, prin Liturghie și comuniunea unei agape, duminică 14 decembrie 2014, la care vă invităm și vă așteptăm cu mult drag și bucurie pe toți.

Programul aniversării noastre este următorul:

Duminică, 14 decembrie 2014:

9:30 am — Utrenia

10:45 am — Sfânta Liturghie (vor participa o parte din preoții care au slujit la altarul de la Leeds)

13:00 pm — Slujba de Te Deum

13:30 pm — Agapă

De asemenea, vrem ca aniversarea noastră să constituie trăirea unui cuvânt al Sfântului Apostolului Pavel: „Vă rugăm, fraților, să cinstiți pe cei ce se ostenesc între voi (...) Și pentru lucrarea lor, să-i socotiți pe ei vrednici de dragoste prisositoare. Traiți între voi în bună pace” (I Tes. 5,12-13).

Domnul să binecuvinteze toate ostenelile parohiei noastre!

Consiliul Parohial al Bisericii Ortodoxe Române „Sfântul Macarie cel Mare”, Leeds