menu close menu

Doneaza

Parohia noastră, ca de altfel toate parohiile românești din Marea Britanie, își susține activitatea exclusiv din contribuțiile benevole ale credincioșilor săi, știut fiind faptul că nu se primește nicio subvenție de la Statul englez sau român și nici de la Mitropolia din Paris sau Patriarhia Română. Existența parohiei înseamnă o mare bucurie pentru toți românii din această zonă, dar în același timp și o mare responsabilitate. Tot ceea ce este nevoie pentru buna desfășurare a vieții religioase, dar și pentru întreținerea minunatei biserici în care slujim (plata utilităților, asigurarea, lucrările de întreținere, modernizare sau amenajare), se acoperă din aceste donații.

Atunci când doriți să donați o anumită sumă de bani bisericii noastre, o puteți face în următoarele moduri:

Prin transfer bancar:

utilizați datele bancare ale fundației parohiei:
Saint Makarios The Great Ecclesiastical Trust
Sort code: 20- 48- 42
Account No: 50302546

Prin standing order:

puteți face donații la date fixe și pentru sume prestabilite utilizând următorele date bancare ale fundației parohiei:
Saint Makarios The Great Ecclesiastical Trust
Sort code: 20- 48- 42
Account No: 50302546

In bani lichizi:

  •  vă rugăm introduceți banii într-un plic (găsiți plicuri la intrarea în biserică)

  • vă rugăm scrieți pe plic: codul de donator (alocat dumneavoastră în urma semnării Declarației Gift Aid). Dacă nu aveți cod de donator atunci treceți-vă numele; data și suma

Aceste date sunt necesare pentru ca fundația să demonstreze fiscului proveniența sumelor donate, astfel încât să poată accesa facilitatea fiscală Gift Aid, ce reprezintă 25% din suma donată.
Descărcați formularul Gift Aid de aici. Pentru a intelege acest mecanism fiscal numit Gift Aid și pentru a afla cum puteți deveni un donator Gift Aid, vă rugăm să accesați link-ul: Gift Aid – Instructiuni.

Prin intermediul cec-urilor

vă rugăm înmânați cec-ul preotului, unui administrator al fundației parohiei sau unui consilier parohial.